Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015

HELEN - "THE ORIGINAL FACES" (2015)

H Liz Harris των grouper είναι από τους μουσικούς που δοκιμάζουν συνεχώς διαφορετικά είδη μουσικής, δίχως να μένει προσκολλημένη σε έναν ήχο ή σε ένα ύφος και τέτοιοι μουσικοί είναι όλο και περισσότεροι τελευταία που η πρωτοπορία είναι κομματάκι δύσκολη, η παραγωγή εύκολη, το σύνολο των κυκλοφοριών αμέτρητο. Αλλά καλύτερα να μην αρχίσω τις θεωρητικές μπούρδες.
Με το όνομα Helen και μαζί με τους Scott Simmons και Jed Bindeman (από τους Eternal Tapestry) η Liz Harris μας προσφέρει έναν δίσκο καθαρά ποπάτο, αρκετά ψυχεδελικό και με τέρμα βρώμικο ήχο. Το group είχε βγάλει ένα 7” προ διετίας και απ’ ότι φαίνεται το αποτέλεσμα τους άρεσε και επέστρεψαν με ένα κανονικό album: δομημένο, συνεκτικό, λίγο γκαραζοειδές και αρκετά θορυβώδες. Η φωνή της Liz βγαίνει μέσα από τα reverb παραπέμποντας στην dream pop, φέρνοντας κάτι από πρώιμους My Bloody Valentine και η μουσική βασίζεται σε απλές μελωδίες, δοσμένες κυρίως πάνω στις μπασογραμμές, με την κιθάρα φορτωμένη με πολλά distortions.
Μην μπερδευτείτε από το πρώτο λεπτό, ένα ξεκούρδιστο solo στην ηλεκτρική κιθάρα, παντελώς άσχετο με τον υπόλοιπο δίσκο. Τα έντεκα κομμάτια είναι μικρής διάρκειας, με κάτι από την pop ψυχεδέλεια των ‘60s και κάτι από την σκηνή της Flying Nun των ‘80s – ειδικά το Covered In Shade μου θυμίζει έντονα ένα κομμάτι των The Clean που αδυνατώ να εντοπίσω. Τα drums είναι γεμάτα ενέργεια (δεν απέχουν και τόσο από τους Eternal Tapestry), η φωνή βγάζει μια συναισθηματική χροιά, η βρωμιά στην κιθάρα δένει με τις μελωδίες του μπάσου – το όλον είναι δυνατό και περιέχει όλα εκείνα τα στοιχεία που προκαλούν να το ακούσεις ξανά και ξανά. Με λίγα λόγια, αξίζει.


((E A R))
((E Y E))

2 σχόλια:

  1. Thank u for sharing!I know one pack with similar samples to this track.If u intrested i left link here - www.lucidsamples.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Buy marijuana,mdma,Methamphetamins, cocaine,ketamine racemic,Benzodiazepines,Heroin, hash, hash oil, cookies, brownies, tinctures, weeds for sale,marijuana online, marijuana seeds,cannabis oil, buy cannabis oil. Visit our website for more info.

    Wickr ID: hugmankush

    Prices for Cocain.
    20 grams......$1950
    50 grams......$3900
    1 kilo ............$48000
    2 kilos ............$78000

    Weed prices.
    1 pound.........$2800
    1 kilo ............$5000
    2 kilos ..........$8000

    Crytal meth ice prices.
    20 grams......$1550
    50 grams......$3000
    1 kilo ............$37000
    2 kilos ............$70000

    Telegram ID: hugmankush
    Wechat ID: leewung
    Wickr ID: hugmankush
    Email: jordanchapman20@gmail.com

    We only accept payment through bitcoin, mae sure before you contact us you have your bitcoin ready.

    We also sale Guns Firearms 1911 Handguns AR-15s Concealed Carry
    Shotguns, Ruger LCR 38 Special Double-Action Revolver, Smith Wesson Model 60 357 Magnum/ 38 Special Revolver Glock 17,19,22

    ΑπάντησηΔιαγραφή