Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

CIAN NUGENT - "DOUBLES" (2011)

Μια περσινή κυκλοφορία, που μέσα στο χαμό πέρασε, για μένα τουλάχιστον, απαρατήρητη - το πρώτο album του Ιρλανδού βιρτουόζου κιθαρίστα Cian Nugent, από την Vhf. Ακούγοντας τα δύο μεγάλα κομμάτια του Doubles, είκοσι λεπτά και βάλε το καθένα, είναι στιγμές που ομολογώ εντυπωσιάστηκα. Υπάρχουν τριών ειδών μουσικές υφές εδώ. Από την μια το fingerpicking που θρησκευτικά ακολουθεί τα μονοπάτια του John Fahey και των σύγχρονων Jack Rose και Glen Jones, από την άλλη το λίγο φασαριόζικο ψυχεδελικό free-folk, με τις παραμορφώσεις του, τα σόλα του και τα λοιπά ωραία του και κάπου ανάμεσα μια πιο επική χροιά, συναισθηματική και ορχηστρική, με κρουστά που τζαζίζουν ολίγον, βιόλα, κλαρίνο, κτλ., με κάπως ιδιαίτερο ύφος. Η εξέλιξη σε κάθε ένα τμήμα των συνθέσεων είναι αρκετά ελεύθερη, υπάρχει, νομίζω, μεγάλη δόση αυτοσχεδιασμού, κάτι που σαφώς δίνει μια ζωντανή αίσθηση στα ατελείωτα αυτά κομμάτια. Οι αυξομειώσεις στην ένταση, το χτίσιμο του γεμάτου ήχου με πολλά επίπεδα και έπειτα η σταδιακή του αποδόμηση, οι αμέτρητες μελωδίες που εναλλάσσονται συνεχώς, κάνουν τη δουλειά τους: ο δίσκος δεν κουράζει καθόλου και αυτές οι διακυμάνσεις κατορθώνουν σιγά-σιγά να σε απορροφήσουν, να σε κερδίσουν και από εκεί που είχες βάλει το δίσκο για να τον ακούσεις από περιέργεια, κάνοντας κάτι άλλο ταυτόχρονα, καταλήγεις να τον ακούς προσεκτικά. Πάρ΄ όλα αυτά, κρατάω τις αμφιβολίες μου για το δέσιμο των συνθέσεων – τις περισσότερες φορές μοιάζει να τελειώνει ένα κομμάτι και να ξεκινάει κάποιο άλλο, τα περάσματα είναι λίγο αμήχανα, σε στιγμές απλά δεν βρίσκω το λόγο να είναι δυο ενιαία κομμάτια είκοσι λεπτών και όχι έξι ή εφτά μικρότερης διάρκειας. Όπως και να έχει, αξίζει να ακούσετε όλο το album, θα επιβραβευτείτε στο τέλος μιας και το μέρος με το οποίο κλείνει το δεύτερο κομμάτι είναι πραγματικά απογειωτικό, περίπου άψογο.

((E A R))
((E Y E))

2 σχόλια:

  1. Hi, any chance if you could reupload this? This really is amazing stuff, Many thanks!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Buy marijuana,mdma,Methamphetamins, cocaine,ketamine racemic,Benzodiazepines,Heroin, hash, hash oil, cookies, brownies, tinctures, weeds for sale,marijuana online, marijuana seeds,cannabis oil, buy cannabis oil. Visit our website for more info.

    Wickr ID: hugmankush

    Prices for Cocain.
    20 grams......$1950
    50 grams......$3900
    1 kilo ............$48000
    2 kilos ............$78000

    Weed prices.
    1 pound.........$2800
    1 kilo ............$5000
    2 kilos ..........$8000

    Crytal meth ice prices.
    20 grams......$1550
    50 grams......$3000
    1 kilo ............$37000
    2 kilos ............$70000

    Telegram ID: hugmankush
    Wechat ID: leewung
    Wickr ID: hugmankush
    Email: jordanchapman20@gmail.com

    We only accept payment through bitcoin, mae sure before you contact us you have your bitcoin ready.

    We also sale Guns Firearms 1911 Handguns AR-15s Concealed Carry
    Shotguns, Ruger LCR 38 Special Double-Action Revolver, Smith Wesson Model 60 357 Magnum/ 38 Special Revolver Glock 17,19,22

    ΑπάντησηΔιαγραφή